Hogyan kezdjünk hozzá?

 

A Magyartanárok Egyesületének nyári módszertani tábora

 

Szekszárd, 2011. július 4. – július 8. (hétfőtől péntekig)

 

 

Tisztelt Kollégák!

 

Várunk minden, a magyartanítás ügye, az iskolai módszerek, a tanítási gyakorlat felfrissítése, a mai magyar irodalom taníthatósága iránt érdeklődő kollégát egy ötnapos nyári módszertani táborba. 1998 óta minden nyáron megrendezett táborunk 30 órás továbbképzés, az akkreditáció megújítása folyamatban van. Szívesen látunk nemcsak pályakezdőket és a pályán huzamosabb ideje dolgozó kollégákat, hanem egyetemistákat is. A munka elsősorban kiscsoportos (szemináriumi) formában zajlik; a közös elemzéseken és beszélgetéseken kívül rendezünk más fontos programokat is: lesz filmnézés és filmelemzés, városnézés, néhány előadás, játék, valamint beszélgetés egy kortárs magyar szerzővel, Háy Jánossal.

 

A szakmai programok középpontjában egy klasszikus szerző, Mészöly Miklós, valamint egy kortárs alkotó, Háy János néhány műve áll. Természetesen szóba kerülnek más, Szekszárdhoz kötődő szerzők is (Babits Mihály, Baka István, Parti Nagy Lajos). 

 

Törekszünk arra, hogy nyári továbbképzésünk a kellemes és tartalmas szakmai együttlét örömét adja a résztvevőknek, egyszerre legyen feltöltődés és pihenés.

 

A tábor szakmai vezetője Arató László.

Részvételi díj: 40.000 Ft (az Egyesület tagjainak kedvezményesen 38.000 Ft), amit mint tanári továbbképzést az iskolák kifizethetnek dolgozóiknak.

Jelentkezési határidő: 2011. május 1.

Jelentkezni az alábbi címeken lehet: magyartanarok@gmail.com vagy Magyartanárok Egyesülete, 1088 Bp. Múzeum u. 7., Kossuth Klub

További információk a http://magyartanarok.fw.hu honlapon találhatók

 

A tábor programját a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósítottuk meg.

nca.png

 

 

 

A jelentkezéshez szükséges adatok:

        Név

        Levélcím, telefon, e-mail

        Milyen iskolatípusban tanít? (Ettől függetlenül jelentkezhet bármely csoportba!)

        Iskolájának neve, címe, telefonszáma

        Milyen csoportban kíván részt venni

a/ általános iskolai                        b/ középiskolai                       c/ szakiskolai

        Kérjük, azt is jelezze előre, ha valamilyen speciális kérése van (például: nem kér szállást, vegetáriánus étrendet szeretne stb.)!

        Kérjük, jelezze, hogy banki átutalással vagy csekken kíván-e fizetni!

 

A jelentkezők a részletes programot és a további információkat elektronikus levélben kapják meg.