NYÁRI TÁBOR

POZSONY

2005.

július 4. - július 8.

 

 

A Magyartanárok Egyesülete, amely szakmai társadalmi szervezetként kiemelt feladatának tekinti a magyartanárok szakmai önépítésének elősegítését, idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg

 

Hogyan kezdjünk hozzá?

 

című nyári módszertani továbbképző táborát. A tábor 30 órás akkreditált továbbképzés.

 

Idei táborunkat kivételes helyszínen, Pozsonyban rendezzük 2005. július 4. (hétfő) és július 8. (péntek) között. A részvételi díj 32.000 Ft, tagjainknak kedvezményesen 30.000 Ft. Az iskolák az állami továbbképzési keretből fedezhetik a részvételi díjat dolgozóiknak.

 

A pozsonyi helyszínt kihasználva idei programunk része az alapos városnézés, ismerkedés a pozsonyi egyetem magyar tanszékének munkájával és találkozó a Kalligram Kiadó vezetőivel. Vendégünk lesz Grendel Lajos író, az ő munkáival is foglalkozunk a táborban. Előzetes elképzeléseink szerint az 5 napos tábor ideje alatt belekóstolunk a szlovák irodalomba és a mai szlovák filmművészetbe is. Szokás szerint nyelvészeti előadást vagy szemináriumot is tartunk. Közös beszélgetéseink, elemzéseink jelentős részben József Attila költészetének mélyebb megismerését, újszerű tanítását célozzák. A tanfolyam döntően kiscsoportos műhelymunkában folyik műelemzési és óravezetési gyakorlatokkal. Minthogy a magyarországi magyartanárokkal együtt fognak táborozni felvidéki magyartanár-kollégáink is, így sok alkalom nyílik majd tapasztalatcserére, kölcsönös ismerkedésre. A tanfolyam sikeres elvégzésének feltétele, hogy a résztvevők a tábor ideje alatt a programhoz kapcsolódó óravázlatot vagy tanítási vázlatot készítsenek.

 

 

Három szekcióban kívánunk csoportokat indítani:

ˇ         általános iskolai,

ˇ         gimnáziumi és szakközépiskolai,

ˇ         szakiskolai

kollégák részére külön.

 

Képek a táborból

 

PROGRAM