Tisztelt Kollégák, Kedves Érdeklődők!

 

A Magyartanárok Egyesülete idén is meghirdeti Hogyan kezdjünk hozzá? címmel nyári módszertani táborát, 30 órás továbbképzését.

A tábor helyszíne Eger, időpontja: 2008. június 30. (hétfő) – július 4. (péntek).

 

Az ötnapos tanfolyamon döntően kiscsoportos műhelymunka folyik műelemzési és óravezetési gyakorlatokkal. A résztvevők a közös ismeretszerzés és a tapasztalatcsre mellett reményeink szerint a magyartanítás fontos problémáira kaphatnak megoldási ötleteket, javaslatokat, módszereket. Tervezünk külön csoportokat az általános iskolai, a gimnáziumi és szakközépiskolai, valamint a szakiskolai tanároknak. Törekszünk arra, hogy a tábor ne csak módszertani és irodalmi-nyelvészeti ismereteket adjon, hanem valódi tanári feltöltődés, szellemi felfrissülés legyen városnézéssel, filmnézéssel és -elemzéssel, beszélgetésekkel, egy mai magyar íróval történő találkozóval.

 

Az idei tábor témája Tóth Krisztina költészete, ő lesz a tábor vendége. Szó lesz továbbá – a hely szellemében – Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéről, valamint – a Nyugat-évforduló szellemében – Kosztolányi Dezső prózájáról, kiváltképp a Pacsirtáról és az Esti Kornél-novellákról. A jelentkezők a részletes programot, az utazási információkat és a befizetési csekket postán kapják meg.

 

Várjuk mind pályakezdő, mind újrakezdő, mind már a tanári pályán lévő kollégák, továbbá a tanítás iránt érdeklődő egyetemisták-főiskolások jelentkezését! 

 

Tisztelettel

 

                                                                       A Magyartanárok Egyesülete választmánya

 

 

A tábor legfontosabb adatai:

Szervező:                                Magyartanárok Egyesülete

Szakmai vezető:                     Arató László

A tábor formája:                     30 órás akkreditált továbbképzés

Helyszín, szállás:                   Eger, kollégium

Időpont:                                 2008. június 30. (hétfő) – július 4. (péntek)

Részvételi díj:                        42.000 Ft; tagjainknak kedvezményesen 40.000 Ft. (Mint tanári továbbképzést az iskolák kifizethetik dolgozóiknak az összeget.)

Akkreditációs szám:               A / 44312 / 2005

További  információk:            http://magyartanarok.fw.hu

Jelentkezési határidő:          2008. május 10.

Jelentkezési címek:               Magyartanárok Egyesülete, 1088 Bp. Múzeum u. 7. Kossuth Klub vagy: me.tabor@freemail.hu

A jelentkezés módja:              A jelentkezési lapon szereplő adatokat kérjük megadni