Nyári tábor: Sopron, 2007.

 

Szervező:                   Magyartanárok Egyesülete

Szakmai vezető:        Arató László

A tábor formája:         30 órás akkreditált továbbképzés (a résztvevők tanúsítványt kapnak)

Helyszín:                     Sopron

Szállás:                       kollégiumi szobákban

Időpont:                      2007. július 2. (hétfő) – július 6. (péntek)

Részvételi díj:             38.000 Ft; tagjainknak kedvezményesen 35.000 Ft.

(Mint tanári továbbképzést az iskolák kifizethetik dolgozóiknak az összeget.)

 

Az öt napos tanfolyamon döntően kiscsoportos műhelymunka folyik műelemzési és óravezetési gyakorlatokkal. A résztvevők elsősorban konkrét módszertani segítséget kapnak, közös műelemzési gyakorlatokon vesznek részt, a magyartanítás fontos problémáira kaphatnak konkrét megoldási ötleteket, javaslatokat, módszereket. Tervezünk külön csoportokat az általános iskolai, a gimnáziumi és szakközépiskolai, valamint a szakiskolai tanároknak. Törekszünk arra, hogy az öt napos tábor ne csak módszertani és irodalmi-nyelvészeteket adjon, hanem valódi tanári feltöltődés, szellemi felfrissülés legyen városnézéssel, filmnézéssel és -elemzéssel, találkozóval egy mai magyar íróval, beszélgetésekkel. Várjuk mind pályakezdő, mind már a tanári pályán kollégák, továbbá a tanítás iránt érdeklődő egyetemisták-főiskolások jelentkezését.

 

A táborban feldolgozandó témák: (1) Rakovszky Zsuzsa lírája és A kígyó árnyéka című regénye; (2/a). általános iskolai tanároknak: a magyar reformkor tanítása; vagy (2/b) középiskolai és szakiskolai tanároknak: Berzsenyi Dániel költészetének tanítása. A táborban vendégünk lesz egy beszélgetésre Rakovszky Zsuzsa.

 

A résztvevőknek a programhoz kapcsolódó óravázlatot vagy tanítási vázlatot kell készíteniük a tábor végére az ott tanultak alapján. A tábor általános programjáról, valamint a korábbi táborokról a http://magyartanarok.fw.hu honlapról kaphatnak részletesebb tájékoztatást.

 

Jelentkezési határidő: 2007. május 10.

Jelentkezni lehet a következő címek valamelyikén:

·      Magyartanárok Egyesülete, 1088 Bp. Múzeum u. 7. Kossuth Klub

·     me.tabor@freemail.hu

A jelentkezők a részletes programot, az utazási információkat és a befizetési csekket postán kapják meg.