Színházi műhely

- középiskolás, illetve felső tagozatos diákoknak -

 

Mi ez?

            A Kontra Műhely művészeti beavató foglalkozásokat szeretne tartani középiskolások, illetve felső tagozatosok számára. Ehhez keresi az érdeklődő magyartanár kollégákat, akik segítenének a program elindításában iskolájukban.

 

Miről szól ez a Színházi Műhely?

            A gyerekek érdeklődése szerint megvizsgálunk különböző alkotásokat, majd azokat alapul véve, elsősorban a színház eszköztárára építve mi is létrehozunk újakat. Így például egy rajzfilmet tanulmányozva vicces, zenét hallgatva komolyabb jeleneteket, rajzokat, fotókat, filmjeleneteket. A lényeg, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan lehet egy gondolatot valamilyen módon formába önteni, azt újra és újra átalakítani. Tehát alkotni, kreatívnak lenni, közben egyfajta kritikai hozzáállás kialakulásával, egyre talpraesettebbnek lenni a média, a populáris kultúra termékeivel szemben.

 

Kiknek szól ez?

            Olyan diákoknak, akik szeretnek játszani, közösségben lenni, érdeklődnek a művészetek iránt, vagy éppen ezeket szeretnék megtanulni. Lényegében tehát bárkinek.

 

Ki csinálja ezt?

            A Kontra Műhely szervezi, Tarr Ferenc vezeti. Róla, a programról, illetve a műhelyről bővebb információt az itt található, letölthető prezentációban, valamint a www.kontramuhely.hu honlapon olvashatnak.

 

A foglalkozás ingyenes? Egyáltalán mikor lenne, milyen sűrűn?

            A foglalkozás egész évben tart, hetente egyszeri alkalommal délutánonként. A középiskolásoknak heti egyszer három órában (180 perc), felsőtagozatosoknak két órában (120 perc). A részvételi díj 4000Ft havonta, melyet a diákoktól szeretnénk beszedni. Természetesen mindez a különböző körülmények függvényében változhat (terembérlet, időpont, életkor, létszám, különleges igény, stb.).

 

kontramuhely_logo-szines_300dpi.jpgAmennyiben úgy érzi, hogy lenne érdeklődés az Önök iskolájában erre, vagy legalábbis érdeklődne további részletekkel kapcsolatban, úgy kérem keresse Tarr Ferencet az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

 

Részletes tájékoztató PDF-ben ITT elérhető!

 

 

tel.: Tarr Ferenc, +36-20-544-3065

e-mail: tarrf@kontramuhely.hu

web: www.kontramuhely.hu