FIATAL MAGYARTANÁROK KLUBJA

A klubot vezeti: Fenyő D. György

havonta egy csütörtök, délután 16.00 és 17.30 között

 

 

Kedves Kolléga! Ha néhány éve vagy a pályán, vagy ha most kezdesz el tanítani, vagy ha újra kell kezdened hosszú kihagyás után, vagy ha a másik szakod mellett most kezded el a magyartanítást, akkor várunk havonta egy alkalommal egy olyan klubban, ahol hasonló élethelyzetben lévő, talán hasonlóan gondolkodó kollégákkal találkozhatsz, és ahol módszertani segítséget is kaphatsz a tanítás során felmerülő problémák megoldásához.

 

A klub helyszíne: Kossuth Klub, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.

 

Időpontja: havonta egy csütörtök, délután 16.00 és 17.30 között

 

2013. október 3., november 7., december 5.

2014. január 9., február 6., március 6., április 3., május 15.

 

Részvételi díj nincs, de a klubnak helyet adó Kossuth Klub kérésére a magyartanári klub látogatóinak be kell lépniük a Kossuth Klub tagjai közé. Ennek éves díja (2014-re) dolgozóknak 3.000 Ft, diákoknak 2.000 Ft.

 

Előzetes jelentkezés nincs, a klub programjába bármikor be lehet kapcsolódni.

A klubot vezeti: Fenyő D. György (fenyo.gyorgy@t-online.hu)

 

Az első néhány év meghatározó egy tanári pálya alakulásában. Még friss a tanárok tudása, aktuálisak az információik, életkorban közel állnak tanítványaikhoz, nincsenek berögzült kliséik, minden pedagógia szituáció új még a számukra. Az első néhány évben gyakran jellemző nyitottság és alkalmazkodni tudás, fiatalság, a napra kész tudás a későbbiekben könnyen elkophat. Ugyanakkor a gyakorlat hiánya nehezíti a fiatal tanárok munkáját, és azt tapasztaljuk, hogy gyakran nem tudnak hová fordulni szakmai és pedagógiai problémáikkal. Az egyetemi élet megszakadása sokszor periféria-érzést vált ki az iskolába kikerülő tanárokból, az egyetemen tanult módszertan és a gyakorlótanítás nem vértezi fel őket eléggé a megoldandó szituációkra, és problémáik gyakran úgy jelennek meg a szemükben, mint saját gyengeségeik.


A Magyartanárok Egyesülete ezért rendszeres klubot működtet fiatal, a pálya elején álló magyartanárok részére. A klubban probléma-megbeszéléseket, közös műelemzéseket tartunk, technikákat és eljárásokat beszélünk meg. A klubfoglalkozások során igyekszünk alkalmazkodni ahhoz, hogy milyen problémákkal érkeznek a klubtagok.

 

Szeretettel várunk minden régi és új klubtagot!

 

Magyartanárok Egyesülete: http://magyartanarok.fw.hu