Felhívás

az AGÓRA Oktatási Kerekasztal

munkájában való részvételre

 

A magyar oktatási rendszer választási ciklusokon átívelő fejlesztési koncepciójának, stratégiájának széleskörű társadalmi dialóguson alapuló megfogalmazása érdekében

 

 

együttműködésre hívja azokat a szakembereket, oktatáskutatókat, pedagógiai szakértőket, pedagógusokat, tanulókat, szülőket, intézményfenntartókat, oktatáspolitikusokat, társ- és rokontudományok illetve bármely szakterület szakembereit, laikusokat, akik a magyarországi közoktatási rendszer modernizációjáért tenni kívánnak.

 

Az együttműködés alapvető munkaformája egy széles, a szakmai és a laikus nyilvánosság által egyaránt követhető, kerekasztal jellegű konzultáció-sorozat, ahol lehetőség nyílik a magyarországi oktatásra vonatkozó álláspontok, vélemények, nézetek kifejtésére, ahol a vélemények ütköztetése, a konszenzuskeresés, a konstruktív kompromisszumok megfogalmazása, a vita a munka természetes része, s ahol az álláspontok, vélemények, nézetek egyeztetése eredményeként egy (vagy akár több), a szükséges pontokon a megoldások eltérő változatait felvonultató, nagy – és sokoldalú – támogatottságot élvező szakmai dokumentum, közoktatásról szóló koncepció készülhet el.

 

Ezt a munkaformát kiegészíti egy internet alapú kommunikáció, ami lehetőséget biztosít a bekapcsolódásra azon kollégáknak is, akik a földrajzi távolság, időbeli egyeztetési problémák, vagy egyéb okok miatt a munkában közvetlenül nem tudnak részt venni.

 

Az Agora Oktatási Kerekasztal munkájában való részvételhez regisztrálni kell. A regisztrálás internetes formában történik, a web cím a felhívást közzétevő szervezetek többségének honlapján, továbbá a facebookon is megjelenik. A regisztrációval kapcsolatban, de minden más kérdésben is érdeklődni lehet az agora.2012.03@gmail.com e-mail címen.

 

A jelentkezési határidő 2012. március 23.

A Kerekasztal alakuló ülése – első munkanapja – 2012. március 31.

 

A Kerekasztal első munkanapjának helyszínére, és a további fontos technikai részletekre vonatkozó információkat később tesszük közzé.

 

 

A fenti szervezetek nevében a kerekasztal munkáját szervező 

Hálózat a Tanszabadságért (HAT)

 

 

REGISZTRÁCIÓ